THE SCOTT HOUSE

BY: LUKASZ POTOCKI

SUFFOLK 9.1.2017

ARCHITECTURE DESIGN

Situated on the border of a working farm in Suffolk (UK), the Scott House by Norm Architects has been designed as a long and narrow flat roofed pavillon, to give the building a sufficient magnitude and scale to correspond sizes of the existing barn and the old dairies on the site. The long structure is placed on the edge of the property, perfectly conveying the transition from the meadowlands to the cultivated farmland and private enclosed garden.
Reydon_Grove_Farm _designalive - 11

The house is lifted on a slightly elevated sand stone plateau, that serves to lift the building slightly to a level that matches the gentle slope of the site from the East towards the West, which provides the interior with a view over both the garden and the fields in the horizon. The large overhang of the roof and the thin fascia board makes the building as light and airy as possible.

Reydon_Grove_Farm _designalive - 2

The internal layout of the house is an open space plan with long views, only divided by freestanding elements in to different functional zones. The design of the facade is all about transparency, letting nature be an integral part of the interior and framing views of the extraordinary settings. 

The house is constructed in wooden beams with a vertical cladding in local Larch to correspond with the vertical wooden cladding on the existing structures on the site, creating a harmonious meeting between the old and the new buildings. www.normcph.com

Reydon_Grove_Farm _designalive - 2

Reydon_Grove_Farm _designalive - 10